Musaka s tikvicama
Za ovaj recept bit će Vam potrebno:
🔷 3-4 tikvice srednje veličine
🔷 300 gr mljevene piletine ili puretina (junetina također može, ali manje masnija)
🔷 1 glavica crvenog luka
🔷 1 paradajz ili paradajz sos
🔷 mozzarella il gauda sir
🔷 maslinovo ulje
🔷 začini po želji
Luk i mljeveno meso prodinstati na malo maslinovog ulja, te im dodati paradajz i začine po želji. Tikvice rezati na ploške a zatim u vatrostalnoj posudi redati red tikvica, red mesa. Preko zadnjeg sloja poredati listiće sira ili narendanog sira. Peći 25-30 minuta na 200 stepeni.
Prijatno! 😀
♦️ [ ZANIMLJIVO ] ♦️
Hranjive tvari koje su prisutne u tikvicama dobre su za srce. Magnezij može spriječiti srčani i moždani udar, a neophodan je i za izgradnju zdrave koštane srži. Osim toga magnezij i kalij mogu normalizirati razinu krvnog tlaka. Ova dva kemijska elementa koji se nalaze u tikvicama štite srčano – krvožilni sistem od ateroskleroze. Dijetalna vlakna iz tikvica pomažu u snižavanju holesterola, jer se njihovim unošenjem u organizam jetra potiče na trošenje holesterola, uslijed čega se njegova ukupna razina smanjuje. Nadalje, visoka razina vitamina C i drugih vitamina sprječava oksidaciju holesterola, čime se opet ometa nastanak ateroskleroze.
#najboljifitnessrecepti
Primjedbe
Objavi komentar